.

Olieprijzen donderden naar beneden

olieprijzen

Op de oliemarkten van Londen en New York is de prijs voor een vat ruwe olie gisteren fors gekelderd. Tal van redenen liggen aan de basis van die terugval.

Het gaat om een van de grootste koersdalingen op een dag voor olie. Op een bepaald ogenblik viel de prijs zelfs met 12% naar beneden. Dat was meer dan na de ondergang van de bank Lehman Brothers eind 2008.

In Londen sloot de prijs voor een vat ruwe olie op 110,27 dollar. In New York viel de olieprijs voor het eerst in twee maanden net onder de 100 dollar.

Er zijn verschillende redenen voor de koersduik. Enerzijds bleken de industriële bestellingen in Duitsland in de maand maart fors lager te zijn uitgevallen dan verwacht. De werkloosheid in de Verenigde Staten bleek dan weer hoger te zijn dan was verwacht.

Anderzijds heeft ook het verdwijnen van terreurleider Bin Laden een effect nu grote protesten in de moslimwereld uitblijven en de vrees voor instabiliteit in die regio begint weg te ebben. De voorbije maanden was er ook veel speculatie over de oliesector en die lijkt nu ook snel af te koelen.

Bron: http://www.deredactie.be/permalink/1.1017641

Interesse in onze acties en tips?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief :

Openingsuren kantoor
Ma-Vr 8 - 18u
         Bel ons   +32 (0)89 70 25 61            

kwaliteits mazout en tankstation
Als vrije, onafhankelijke brandstoffenverdeler in
Belgisch Limburg, engageren wij ons om hoogwaardige
producten te leveren aan scherpe tarieven, 
gecombineerd met een kwaliteitsvolle
dienstverlening en stipte service.

Ons familiebedrijf staat al sinds 1965 garant voor
een grote flexibiliteit en persoonlijke service!