.

Rode diesel tanken (Bio-free)

 

De rode diesel B0 (EN590) die u bij ons aan de pomp kan tanken is bio-vrij product. Dat wil zeggen vrij van bio-component of andere biologische bijmenging.
Met bio-vrije diesel zijn filterverstoppingen door afscheiding van bio-component en algenvorming verleden tijd.Rode diesel tanken
Wij beschikken over een hoog- en laagdebietpomp voor het tanken van tractoren, landbouwmachines, beregeningsmotoren, jerrycans,...
Petroleum voor kachels, stoves of heteluchtkanonnen kan ook getankt worden.

Nederland ?
In Nederland is het verlaagd accijnstarief voor rode diesel (EN590) weggevallen sedert 1 januari 2013. Dit betekend dat er vanaf dan geen rode diesel meer verhandeld mag worden in Nederland.
Zoals blijkt uit artikel 9 in deze nieuwsbrief (update januari 2017) van de Nederlandse douane, bestaat er geen enkel verbod op het tanken van Nederlandse landbouwvoertuigen/werktuigen met rode diesel in België.
Tanken van niet zelfrijdende voertuigen zoals generatoren, mobiele verwarmingstoestellen, beregeningspompen,... is ook toegelaten. U mag deze machines afgevuld mee terug naar Nederland nemen.
Zie het besluit van de Staats­secretaris van Financiën van 3 september 2013, nr. BLKB 2013/1352M, Staatscourant 2013, 25276
In België blijft dit verlaagd accijns tarief voor rode diesel bestaan waardoor er besparingen mogelijk zijn van meer dan 50 €ct/liter!
 

Hoe zit het met de BTW in Nederland ?
Als de rode diesel in België getankt wordt dan dient u het in België geldende BTW-tarief, zijnde 21%, te betalen. De betaalde BTW kan u terugvorderen van de Belgische staat.
Voor de teruggaaf van BTW uit België dient u de volgende stappen te ondernemen: (uw accountant zal vertrouwd zijn met deze procedure)
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/btw_terugvragen_uit_het_buitenland/
 

Tanken ?
Rode diesel (EN590) kan u bij ons tanken van   ma - vr     8:00 tot 18:00u   
of 24/7 via onze tankkaart.
 

Meer info ?
Contacteer ons vrijblijvend op nummer +32 (0)89 70 25 61 of mail naar info@segers-teuwen.be

Interesse in onze acties en tips?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief :

Openingsuren kantoor
Ma-Vr 8 - 18u
         Bel ons   +32 (0)89 70 25 61            

kwaliteits mazout en tankstation
Als vrije, onafhankelijke brandstoffenverdeler in
Belgisch Limburg, engageren wij ons om hoogwaardige
producten te leveren aan scherpe tarieven, 
gecombineerd met een kwaliteitsvolle
dienstverlening en stipte service.

Ons familiebedrijf staat al sinds 1965 garant voor
een grote flexibiliteit en persoonlijke service!