Bel ons
+32 (0)89 70 25 61

Rode diesel tanken (Bio-free)

Rode diesel tanken (Bio-free)

Rode diesel tanken (Bio-free)

De rode diesel B0 (EN590) die u bij ons aan de pomp kan tanken is bio-vrij product. Dat wil zeggen vrij van bio-component of andere biologische bijmenging.
Met bio-vrije diesel zijn filterverstoppingen door afscheiding van bio-component en algenvorming verleden tijd.

Wij beschikken over een hoogdebietpomp voor het tanken van  tractoren, landbouwmachines, beregeningsmotoren, jerrycans,…
Petroleum voor kachels, stoves of heteluchtkanonnen kan ook getankt worden.

Nederland ?
In Nederland is het verlaagd accijnstarief voor rode diesel (EN590) weggevallen sedert 1 januari 2013.
Dit betekend dat er vanaf dan geen rode diesel meer verhandeld mag worden in Nederland.
Zoals blijkt uit artikel 9 in deze nieuwsbrief (update januari 2017) van de Nederlandse douane, bestaat er geen enkel verbod op het tanken van Nederlandse tractoren, landbouwvoertuigen/werktuigen met rode diesel in België.
Tanken van niet zelfrijdende voertuigen zoals generatoren, mobiele verwarmingstoestellen, beregeningsmotoren,… is ook toegelaten. U mag deze machines afgevuld mee terug naar Nederland nemen.
Zie het besluit van de Staatssecretaris van Financiën van 3 september 2013, nr. BLKB 2013/1352M, Staatscourant 2013, 25276
In België blijft dit verlaagd accijns tarief voor rode diesel bestaan waardoor er besparingen mogelijk zijn van meer dan 50 €ct/liter!

Hoe zit het met de Belgische BTW ?
Als de rode diesel in België getankt wordt dan dient u het in België geldende BTW-tarief, zijnde 21%, te betalen. De betaalde BTW kan u terugvorderen van de Belgische staat.
Voor de teruggaaf van BTW uit België dient u de volgende stappen te ondernemen: (uw accountant zal vertrouwd zijn met deze procedure)
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/btw_terugvragen_uit_het_buitenland/

Tanken ?
Rode diesel B0 (EN590) kan u bij ons tanken:
maandag t.e.m. vrijdag  –  7:30 tot 17:30u
zaterdag  –  8:00 tot 12:00u
andere uren enkel op afspraak.
of 24/7 via onze tankkaart.

Meer info ?
Contacteer ons vrijblijvend op nummer +32 (0)89 70 25 61 of mail naar  info@segers-teuwen.be