Bel ons
+32 (0)89 70 25 61

Batibouw 2010:Informazout toont de weg om energiefactuur te halveren

Batibouw 2010:Informazout toont de weg om energiefactuur te halveren

In een gemiddeld huishouden bedraagt de jaarlijkse energierekening zo’n 2000 euro , maar met een paar structurele ingrepen kan deze factuur minstens gehalveerd worden. Informazout ontwikkelde een aantal gemakkelijk hanteerbare simulatoren om de impact van verschillende energiebesparende ingrepen – op maat van de consument – te berekenen. Deze simulatoren worden gedemonstreerd tijdens de Batibouwbeurs (paleis 12/standnr 211) en blijven het hele jaar door ter beschikking van de consument via de website www.informazout.be.

Twee energiebesparingssimulatoren voor advies op maat

Naar aanleiding van de Batibouwbeurs lanceert Informazout 2 nieuwe simulatoren waarmee iedereen kan berekenen welke impact verschillende energiebesparende maatregelen hebben op energieverbruik voor verwarming.
De eerste simulator berekent de besparing bij de vervanging van een oude ketel door een nieuwe hoogrendement verwarmingsketel op stookolie, en dit op maat van de consument. Daarbij kan de klant kiezen voor twee opties: plaats ik bijkomend thermische zonnepanelen voor de aanmaak van mijn sanitair warm water en/of bijverwarming of kies ik voor de combinatie met een warmtepomp?
De tweede simulator integreert de besparingen uit de eerste rekentool met de impact van verschillende investeringen die warmteverliezen beperken zoals (na)isolatie van muren, dak of vloer en hoogrendementsbeglazing.

Via de button “MazoutSimulator” op de website www.informazout.be kan de consument het hele jaar door zelf berekenen op welke manier het energieverbruik verminderd kan worden en dus hoeveel de factuur voor verwarming kan dalen. De berekeningen gebeuren op basis van reële parameters die de gebruiker invoert. Het resultaat geeft het nieuwe verbruik weer, de besparing in liters, in euros en in CO2-uitstoot.
Daarnaast geeft www.informazout.be concrete tips over efficiënt verwarmen met mazout, de energiebesparingsmogelijkheden door goed te isoleren, de combinatiemogelijkheden van mazout met een hernieuwbare energiebron en winsten die een veranderd gedrag kunnen opleveren. Kies hiervoor het menu “Energiemix”.

Wedstrijd tijdens Batibouw: Iedereen die de halvering van zijn verbruik berekent, maakt kans op 1500 liter gratis stookolie.

Om het concept ‘halveer je verbruik’ te ondersteunen kunnen de bezoekers iedere Batibouw-dag 50 % van een gemiddeld jaarverbruik  -1500 liter mazout – winnen. De voorwaarde  om te kunnen deelnemen is op de stand zijn persoonlijk potentieel aan besparingen te berekenen met de energiebesparingssimulator .
Batibouw stand – energiebesparend trio

De Informazout-stand op Batibouw is opgebouwd rond 3 pijlers en zet de bestaande labels extra in de verf:

  • Optitank label. Een concept dat een kwaliteitsconstructie van de fabrikant combineert met een dubbele bescherming door een dubbele wand met permanente lekdetectie of een inkuiping die een extra lange levensduur waarborgen.
  • Optimaz-elite en Optimaz label. Met de (condenserende) hoogrendementsketels met lage temperatuur kunnen – ten opzichte van ketels van 20 jaar oud en meer – besparingen tot 30 of 40% gerealiseerd worden op het normale verbruik. Op de Mazoutstand worden verschillende types ketels getoond in combinatie met verschillende types zonnepanelen en systemen.
  • MazoutExpert. Het label dat de mazoutsector toekent aan firma’s en technici die vooraf aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Het label houdt in dat, naast een degelijke scholing van de technici, de kwaliteit van het werk gecontroleerd wordt door een onafhankelijk keuringsorganisme.

Batibouw 2010 loopt van 25 februari tot en met 7 maart. De stand van Informazout bevindt zich in Paleis 12 op het nummer 211.

Bron: http://www.informazout.be