Bel ons
+32 (0)89 70 25 61

Batibouw 2013: Betaalbaar renoveren en langdurig energie besparen

Batibouw 2013: Betaalbaar renoveren en langdurig energie besparen

Investeren in een nieuwe hoogrendementsketel met stookolie betaalt zich snel terug.
Samen met de isolatie van het dak en de vervanging van de ramen behoort een nieuwe hoogrendements verwarmingsketel tot het top trio investeringen die zich snel terugverdienen zonder zware investeringen of verbouwingen van de woning. Met deze investeringen wordt de energiefactuur bijna gehalveerd en het comfort van de woning verhoogd.
Op de Batibouwbeurs (21.2 tot 3.3. 2013) zal Informazout (paleis 12, stand nr 211) met gebruiksvriendelijke simulatoren op de stand de mogelijkheid geven aan de bezoekers om hun winsten en de terugverdientijd bij de verschillende oplossingen te berekenen.
Condensatietechniek met stookolie betaalt zich snel terug
Stookolie is een brandstof die bij de verbranding weinig warmte verliest via de waterdamp (max. 6%). De Optimaz-elite ketels met condensatietechniek recuperen ook nog de warmte uit de geproduceerde waterdamp. Met deze extra rendementswinst wordt de meerkost van zo’n type ketel snel terugbetaald (6 à 7 jaar).
Met de vervanging van een ketel van minstens 20 jaar oud door een condensatieketel met Optimaz-elite label kan jaarlijks tot 40 % energieverbruik bespaard worden waardoor deze investering over zijn levensduur twee keer of meer terugbetaalt.
Vandaag bieden 25 verschillende merken meer dan 50 verschillende types Optimaz-elite ketels aan in vermogens van 7 tot 70 kW en meer. Deze condensatieketels worden aangeboden in zowel vloer- als wandmodellen, met of zonder sanitair warmwater buffervat of zonneboiler, in gietijzer of staal en met de keuze van een schoorsteen of rechtstreekse muurdoorvoer. In 2012 was 1 nieuwe verkochte stookolieketel op 4 een condensatieketel waardoor deze techniek een vast plaats gekregen heeft in de markt.
Batibouw 2013
Simulatoren* geven advies op maat om het verbruik te halveren
De twee simulatoren van Informazout (www.informazout.be en klikken op ‘simulator’) berekenen op een éénvoudige manier welke impact verschillende energiebesparende maatregelen hebben op het energieverbruik voor verwarming én zelfs hoe je je verbruik kan halveren. De berekeningen gebeuren op basis van reële parameters die worden ingevoerd. Het resultaat geeft het nieuwe verbruik weer, de besparing in liters, in euro’s, in CO2-uitstoot en in primaire energie.
De eerste simulator geeft aan hoeveel je kan besparen als je een oude ketel vervangt door een nieuwe hoogrendement verwarmingsketel op stookolie, en dit op maat van de consument. De keuze voor thermische zonnepanelen (voor de aanmaak van sanitair warm water) wordt hierbij als optie voorgesteld. De tweede simulator voegt eraan toe welke de impact is van investeringen om warmteverliezen te beperken, zoals bijvoorbeeld de (na)isolatie van de muren, het dak of de vloer, hoogrendementsbeglazing of de installatie van een warmtepomp.
Hoogrendementsketels didactisch geïllustreerd
De technieken die fabrikanten gebruiken met hun Optimaz en Optimaz-elite hoogrendementsketels zullen didactisch geïllustreerd worden met doorsnedes en opstellingen, in combinatie met ondersteunende verwarmingssystemen zoals thermische zonnepanelen. Daarnaast worden ook de verschillende types compacte reservoirs met het vernieuwde Optitank label op de stand getoond.
Wedstrijd tijdens Batibouw: een cheque voor 1000 liter stookolie.
Tijdens de periode van de Batibouwbeurs organiseert Informazout een wedstrijd. Bezoekers aan de Informazout-stand kunnen iedere dag een cheque van 1000 liter stookolie winnen.
Batibouw 2013 loopt van 21 februari tot en met 3 maart. De stand van Informazout bevindt zich in Paleis 12 op het nummer 211.