Bel ons
+32 (0)89 70 25 61

Belangrijke stap in de strijd tegen partikels uit dieselmotoren

Belangrijke stap in de strijd tegen partikels uit dieselmotoren

Rhodia heeft een motorbrandstofadditief ontwikkeld dat naar verluidt 99% van de partikels uit dieselmotoren kan elimineren.

Het additief ‘Eolys Powerflex’ combineert twee bestanddelen: een oxiderende katalysator op basis van ijzer om de partikelfilter te regenereren door roetresten te vernietigen, en een ‘detergent’ die de motor schoonmaakt om te vermijden dat hij verstopt wanneer diesel gemengd wordt met biobrandstoffen.
Eén liter Eolys Powerflex in een klein reservoir is voldoende voor 150 000 kilometer. De automobilist hoeft nergens naar om te kijken. Elke 500 tot 700 km wordt een uiterst geringe dosis van het additief automatisch aan de motorbrandstof toegevoegd om de partikelfilter te reinigen. Sinds januari 2010 verkocht PSA (Peugeot-Citroën) in Europa al 1,5 miljoen dieselwagens die uitgerust zijn  met het systeem.
Het additief, dat in Frankrijk de Pierre-Potier-prijs in de wacht sleepte, is een nieuwe stap in de veralgemening van motoren die werken met rechtstreekse injectie van partikelfilters in de uitlaat. Die filters zijn verplicht voor nieuwe dieselmotoren die na 1 januari 2010 (Euro 5-norm) op de markt werden gebracht.
Bron: www.brafco.be