Bel ons
+32 (0)89 70 25 61

De gasprijzen blijven kunstmatig hoog

De gasprijzen blijven kunstmatig hoog

Veel gasleveranciers in ons land houden hun prijzen kunstmatig hoog. Dat zegt de topman van energiewaakhond CREG in De Morgen. Electrabel en een paar andere leveranciers zouden internationale prijsstijgingen te zwaar doorrekenen aan hun klanten.

In 2007, toen de liberalisering van de energiemarkt rond was, werd aardgas bij Electrabel 36 procent duurder. Omdat de internationale gasprijs gestegen is, luidde het.

Maar de CREG bracht aan het licht dat er meer werd doorgerekend dan die stijging, via kunstgrepen in de facturen. “We hebben geconcludeerd dat bepaalde leveranciers meer dan hun kosten aan de klanten hebben gefactureerd”, zegt woordvoerder Laurent Jacquet.

Electrabel en een paar andere gasleveranciers zouden de techniek hebben toegepast. De studie is doorgespeeld aan minister van Energie Paul Magnette (PS).

Het auditoraat bij de Raad voor de Mededinging heeft een onderzoek geopend. “Als het auditoraat oordeelt dat er inbreuken zijn, dan kunnen natuurlijk serieuze boetes worden opgelegd”, zegt minister van Economie Vincent Quickenborne (Open VLD).

Bron: http://www.deredactie.be