Bel ons
+32 (0)89 70 25 61

Explosie in Schaarbeek eist drie levens

Explosie in Schaarbeek eist drie levens

In Schaarbeek is een derde slachtoffer gevonden van de zware explosie gisteravond. Dat zegt het Brusselse parket. Gisteren waren al twee doden gevonden. Er vielen ook zeventien gewonden. Deze voormiddag kwam ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom ter plaatse om de slachtoffers te steunen.

Het derde lichaam dat is gevonden, zou zijn van de man die als vermist was opgegeven door zijn familie. Gisteren waren al twee doden gevallen, twee mannen van 58 en 66 jaar.
Er liggen ook zeventien bewoners in het ziekenhuis, enkelen zijn er erg aan toe. Een kind verkeert in kritieke maar stabiele toestand.

De ontploffing gebeurde gisteravond laat in de buurt van het Brusselse Noordstation. Vlak na de ontploffing werden alle buurtbewoners geëvacueerd, maar intussen mochten de meeste omwonenden toch weer naar huis. Al moeten ze het zonder elektriciteit stellen.

Voorlopig zijn naast de vier ingestorte huizen nog zo’n tien andere huizen onbetreedbaar. Tijdens de nacht vingen mensen van het Rode Kruis en het OCMW van Schaarbeek drie families en één bewoner op in de lagere school nummer acht. Andere bewoners vonden opvang bij vrienden of familie. Vanmiddag wordt aan de slachtoffers sociale bijstand voorzien in het Maison des Citoyens op het Gaucheretplein.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Volgens de gasdistributeur in Brussel is het nog te vroeg om nu al te zeggen dat het om een gaslek ging. Ook het parket zei op een persconferentie deze voormiddag dat het nog te vroeg was om uit te gaan van een gasexplosie. CDH-voorzitter Joëlle Milquet wil dat er snel duidelijkheid komt over de precieze omstandigheden van de explosie.

Bron: http://www.deredactie.be/permalink/1.871290

Eerste bericht: http://www.deredactie.be/permalink/1.871283