Bel ons
+32 (0)89 70 25 61

Misleidendende info over samenaankoop HBVL

Misleidendende info over samenaankoop HBVL

Het belang van Limburg van 22 okt melde op p. 17 dat de voorraad van ‘hun’ samenaankoop volledig uitgeput is. Het volledige contingent van 4 miljoen liter is uitgeput, aldus HBVL.

Dit is niet conform met hun voorgaande berichten over hun actie, ook niet met de voorwaarden en de timing die HBVL publiceerde op 20 oktober.
Het artikel van 21 okt strookt niet met de informatie die wij gisterennamiddag communiceerden naar HBVL.
Wij klagen aan dat HBVL de beheerder van de website, FMS (Fuel media service) steunt. Deze commerciële vennootschap ontvangt, via de actie van HBVL, 5 €/m³. Snel gerekend is dit 20.000 EURO. De lezers van HBVL zullen niet blij zijn te vernemen dat dit betaald wordt, vermits dit bedrag in mindering komt van de korting aan de klant.
Misschien laat de markt toe 0,5830 of minder te hanteren.
Aan iedereen de vrijheid om zijn prijszetting te doen. BHBL zal en kan nooit prijsadviezen geven.
Vele Limburgse handelaars gaven eind vorige week 0,5830 of zelfs minder en dat is goed want alleen hierdoor werd duidelijk dat FMS of de organisator van deze samenaankoop geen monopolie heeft. Duidelijk werd dat heel wat handelaars de kracht hebben om een antwoord te bieden aan deze samenaankoop zonder commerciele toegevingen aan de organisator.
Aan iedereen de keuze welke prijsniveau gehanteerd wordt.
Misschien dalen de prijzen dan wordt 0.5830 misschien nog ’te duur aangekocht’.
BHBL zal verder alle inspanningen doen om de verbruiker naar de locale verdeler te verwijzen die geen commissie betaalt aan organisatoren van samenaankopen.Ook via de pers.
F. Degros, voorzitter BHBL