Bel ons
+32 (0)89 70 25 61

“Tijdperk van goedkope olie is nog lang niet voorbij”

“Tijdperk van goedkope olie is nog lang niet voorbij”

‘Het spijt me sommige mensen te moeten ontgoochelen, maar het tijdperk van goedkope olie is niet voorbij. Hoe kan u zeggen dat piekolie is bereikt, wanneer we nog altijd over 88 miljard vaten beschiken in het Ghawar-veld? Dat is meer dan de volledige reserves van menig land. De notie dat het tijdperk van goedkopie olie in Saoedi-Arabië achter ons ligt, mag u naar het rijk der fabelen verwijzen’.

Aanhangers van de piekolie-theorie – de term ‘piekolie’ wordt gebruikt om aan te geven wanneer het einde van goedkope olie zal worden bereikt – kunnen nog een tijd blijven dromen, nu de Saoedische minister van Olie, Ali Al Naimi, een aanzienlijke verhoging van ’s lands reserves heeft aangekondigd.
Het Ghawar-veld is 280 kilometer lang en 30 kilometer breed en is veruit het grootste conventionele olieveld in de wereld. Sinds het in 1951 in gebruik werd genomen, zou het al 65 miljard vaten hebben geproduceerd.
Ook de Iraakse minister van Olie Hussain al-Shahristani kondigde onlangs een belangrijke toename van de Iraakse oliereserves aan.

Bronwww.brafco.be