Bel ons
+32 (0)89 70 25 61

Aanvraag stookoliecheque €300 – Update 16 september

Aanvraag stookoliecheque €300 – Update 16 september

Op 16 september 2022 heeft de federale regering een akkoord bereik over de (verlenging) van de energiesteun. De stookoliecheque werd hierbij opgetrokken tot €300 (i.p.v. €225)

Wie komt voor deze tussenkomst in aanmerking ?
Dit zijn de particulieren die stookolie hebben aangekocht voor de verwarming van hun hoofdverblijfplaats, dus de plaats waar ze gedomicilieerd zijn. De levering moet plaatsvinden (of plaats gevonden hebben) in de periode van 15 november 2021 tot eind maart 2023*  .  Het leveringsadres op de factuur moet overeenstemmen met het domicilieadres. Tweede verblijven komen dus niet in aanmerking …

Naast de natuurlijke personen (particulieren) komen ook de verenigingen van mede-eigenaars in aanmerking voor een tussenkomst, zodat ook gezinnen die in een appartement dat verwarmd wordt met huisbrandolie, van de tussenkomst kunnen genieten. Andere vennootschappen komen niet in aanmerking voor de tussenkomst.
Belangrijk om weten is dat er slechts 1 tussenkomst is per gezin dat op het leveringsadres is gedomicilieerd.

Hoogte van de tussenkomst ?
Het bedrag van 300 euro is forfaitair. Het aantal leveringen noch de totaal geleverde hoeveelheid speelt een rol. Het volstaat dat de levering van huisbrandolie plaatsvond in de periode van 15 november 2021 tot einde maart 2023.  Of er nu 500 of 5.000 liter werd geleverd, de tussenkomst is dezelfde : 300 euro. Wel moet de levering met een tankwagen zijn uitgevoerd (in bulk).  De aankoop van gasolie aan de pomp komen niet in aanmerking.

Hoe kan U de tussenkomst aanvragen ?
De aanvraag kan u doen via het platform van FOD economie : Stookoliepremie € 300 | FOD Economie (fgov.be)
Infopagina van de FOD Economie : Toekenning van een toelage van 300 euro voor gezinnen die met huisbrandolie verwarmen | FOD Economie (fgov.be)
Deze premie kan u ook aanvragen op papier. Het nodige formulier kunnen wij u op vraag toesturen.

Klanten die bij ons in de opgegeven periode (van 15/11/21  t.e.m. 31/03/23) mazout besteld hebben, of nog gaan doen, dienen bij de premie aanvraag met volgende punten rekening te houden:

  • De aanvraag kan perfect a.d.h.v. uw leverbon, een factuur is niet nodig.
  • Uw klantnummer vindt u terug rechtsboven op uw leverbon.
  • Als factuurnummer dient u het ordernummer in te geven. Dit vindt u terug rechtsboven op uw leverbon.
  • Als datum van factuur geeft u de leverdatum in. Deze staat ook vermeld rechtsboven op uw bon.

 

  • Daarnaast dient u een betaalbewijs toe te voegen bij uw aanvraag.  Dit kan een bankafschrift zijn waar de betaling van uw levering op staat.

 

 

(*) juiste einddatum voor deze premie aan te vragen is nog niet gekend. Zodra meer duidelijkheid berichten wij hierover.

Heeft u vragen over de aanvraag van deze premie, contacteer ons gerust. Wij helpen u graag verder.
Tel: 089 70 25 61 of info@segers-teuwen.be

Het Contact center van de FOD Economie is op weekdagen van 9 tot 17u ook telefonisch bereikbaar op 0800 120 33