Bel ons
+32 (0)89 70 25 61

“Zonnepanelen niet altijd beste oplossing”

“Zonnepanelen niet altijd beste oplossing”

“Zonnepanelen niet altijd beste oplossing”“Zonnepanelen zijn niet altijd de beste keuze om energie te besparen”, aldus Jürgen Vandamme van groene-energiebedrijf Enfinity. Alleen als de plek waar ze staan genoeg zon krijgt, zijn zonnepanelen een goede investering.

Op 1 juli dalen de subsidies van de zonnepanelen weer. De groenestroomcertificaten dalen van 330 naar 300 euro. Dat zet veel mensen aan om nog voor die datum snel zonnepanelen te plaatsen, maar “dat is niet altijd de beste oplossing”, aldus Vandamme.

“Een huis moet geschikt gelegen zijn”, gaat Vandamme verder. “Vooral het dak dan toch. Dat moet richting zuidoost of zuidwest gelegen zijn. Zo is er een optimale instraling van de zon en kan er zo optimaal mogelijk energie geproduceerd worden.”

Daarnaast is het volgens Vandamme belangrijk uit te kijken dat er geen obstakels zijn die een schaduw werpen, letterlijk dan. “Schoorstenen of bomen kunnen voor schaduw zorgen, waardoor het rendement van de zonnepanelen sterk kan dalen.”

In oktober komt er opnieuw een grote verlaging van de groenestroomcertificaten. Hoewel de verlaging de markt gaat stabiliseren – de vraag naar zonnepanelen is door de subsidies kunstmatig hoog – gaat volgens de sector de afbouw van de subsidies te vlug.

Bron: http://www.deredactie.be/permalink/1.1019775